Arbeidsplasstrender

Fremtidens arbeidsmiljø – kontorene blir mindre, og det blir mer fokus på velvære

Stadig flere blir vaksinert. Flere land finjusterer gjenåpningsplanene sine, og mange har allerede begynt å lette på restriksjonene. Bedrifter må nå vurdere hvor og hvordan arbeidet skal utføres når samfunnet åpner seg igjen. I fremtidens arbeidsmiljø legges det vekt på velvære og mindre kontorer der man kan kutte kostnader.

Én ting er sikkert: arbeidsdagen blir ikke den samme. Stadig flere ønsker å kunne veksle mellom arbeidsplassen og hjemmekontoret i fremtiden. I følge Martelas spørreundersøkelse ønsker mer enn halvparten av kontorarbeidere å jobbe hjemmefra mer enn to dager i uken.

«Det siste året har fullstendig endret måten vi jobber på, men mange ansatte vender nå tilbake til det samme kontoret de brukte før pandemien. Mange bedrifter befinner seg nå i en situasjon der lokalene er for store, og den nye arbeidsdagens behov bør på en aller annen måte oppfylles», sier Eerikki Mikkola, ansvarlig for servicedesign hos Martela.

Kontorene blir mindre – med fokus på kvalitet

Hvor mange kvadratmeter kommer fremtidens kontor til å trenge? Det blir sannsynligvis betydelig færre enn før. Det viktigste er at det tilpasses etter behov. Riktig antall kvadratmeter kan spare et stort selskap millioner av kroner. Et moderne og hensiktsmessig arbeidsområde frister de ansatte til å jobbe på kontoret.

To kvinner med kaffe

Bedrifter bør fokusere på kvalitet fremfor kvantitet. Når en stor andel av de ansatte både forventer og ønsker seg en mye mer fleksibel hjemmekontorpraksis, kan personlige arbeidsstasjoner erstattes med områder som er tilpasset ulike arbeidsmetoder. «De ansattes velvære, og det å kutte ned bedriftens kostander, er ikke i konflikt med hverandre – men heller det motsatte. Et dårlig arbeidsmiljø kan føre til store mengder unødvendig stress dersom du ikke finner en plass på kontoret som egner seg til arbeidsoppgavene dine», sier Mikkola.

Et tilpasningsdyktig arbeidsmiljø mot en månedsbeløp

Vi kan med stor sannsynlighet si at arbeidspraksisen kommer til å fortsette å forandre seg. Martela WaaS er tjenestemodell utviklet for å takle dagens, og fremtidige, utfordringer. Bedriften kan dermed møte alle behovene til det nye arbeidsmiljøet mot et månedlig beløp Inventaret og månedsbeløpet for det moderne arbeidsmiljøet er fleksibelt og tilpasses etter behov.

Den sirkulære økonomien spiller en viktig rolle i servicemodellen. I praksis kjøper Martela bedriftens eksisterende inventar og skaper et nytt arbeidsmiljø med en kombinasjon av gammelt og nytt. Møbler av høy kvalitet er ofte enkle å pusse opp og kan brukes på nytt, slik at endringene kan være ressurssmarte.

«Vi skaper brukerdrevne arbeidsmiljøer for kundene våre der det er godt å jobbe. Møblene våre har lang levetid og et gjennomtenkt design, og gjør at vi kan tilby de beste arbeidsforholdene på en miljøvennlig måte», sier Mikkola.

Les mer om WaaS, Arbeidsplassen som en tjeneste!